Як знайти лікарню, в якій можна отримати допомогу за Програмою медичних гарантій. Роз’яснення НСЗУ 26.06.21.
Трансформація медичної системи дала можливість пацієнту обрити лікарню. Пацієнт може звернутись з електронним направленням туди, де йому зручно. Це може бути медзаклад комунальної або приватної форми власності, або ж лікар, який має власну практику. Місце реєстрації та проживання у виборі медзакладу тепер не має значення.
Національна служба здоров’я публікує відкриті дані і створює аналітичні дешборди. Це інтерактивні інструменти, на яких у зручній формі візуалізована інформація.
📌Усі дешборди знаходяться на сайті Національної служби здоров’я /nszu.gov.ua у розділі “Е-дані”. На вкладці “Аналітичні панелі” (дешборди).
📌Обираємо дешборд з назвою “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій” https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts
📌У першому розділі “Укладені договори про медичне обслуговування населення” можна побачити загальну інформацію про кількість та напрям укладених договорів як загалом по Україні, так і у певному регіоні.
📌Для цього у фільтрах ліворуч оберіть область і населений пункт.
Також за допомогою цих фільтрів можна обрати:
форму власності медзакладу – комунальну, приватну чи ФОП
надавача послуг – це конкретний медзаклад, його зручно шукати за кодом ЄДРПОУ, який легко знайти в інтернеті
вид допомоги – це первинна, екстрена, спеціалізована або ковід-19
далі йде напрям послуг – наприклад, амбулаторна допомога чи ведення вагітності
і група послуг – це пакети медичної допомоги, на які заклади укладають договір з НСЗУ
📌Якщо переміститися праворуч і натиснути кнопку “Група послуг” над таблицею, ви побачити усі лікарні населеного пункту, який ви обрали, їх адресу, та назву послуги, яку вони надають за договром з НСЗУ.
📌Для детальнішого пошуку скористайтесь наступною сторінку дешборду під назвою “Карта надавачів медичної допомоги з деталізацією за групами послуг”. Тут групи послуг та місця, де вони надаються, зображені на карті.
📌Так само у фільтрах ліворуч оберіть область та населений пункт.
Щоб звузити коло пошуку, оберіть у фільтрі “Вид допомоги” необхідний напрям, наприклад, спеціалізована допомога. На карті ви побачите усі заклади, які мають договір з НСЗУ. У таблиці праворуч від карти – перелік послуг, які надають всі ці заклади. Натисність на рядок з назвою необхідної послуги і одразу побачите, в яких саме закладах можна її отримати. Під картою є таблиця з адресами та контактами закладів.
Якщо ви не змогли знайти потрібний заклад за допомогою дашбордів, або у вас виникли якісь складнощі, ви можете завжди зателефонувати і отримати роз’яснення за номером нашого контакт-центру 16-77. Це безкоштовно.
Возможно, это изображение (2 человека и текст)